Volledig scherm
De uitvaardienst wordt gehouden in de Grote Kerk waar Wim Magré vaak het orgel bespeelde. In verband met de grote belangstelling komt er een beeldscherm in de Oosterkerk. © archief

Uitvaartdienst Wim Magré ook via beeldscherm in tweede kerk te volgen

Voor de begrafenis zaterdag van de afgelopen weekend overleden Wim Magré in Elburg wordt een groot aantal bezoekers verwacht. Als de Grote Kerk vol is worden mensen verwezen naar de Oosterkerk waar zij de dienst kunnen volgen via een beeldscherm. 

Via Facebook heeft zoon Wilbert Magré een aanvullend bericht geplaatst over de uitvaart van de bekende organist. ‘In de achterliggende dagen is ons duidelijk geworden dat we organisatorische maatregelen hebben moeten nemen om de begrafenis van onze vader in goede banen te leiden’, staat in het bericht. 

In de Grote of St. Nicolaaskerk is van 12.00 tot 13.15 uur gelegenheid tot condoleren, waarna de dienst begint om 13.30 uur. Naar verwachting zullen niet alle belangstellenden een zitplaats kunnen vinden in deze kerk. 

Meeleven

Om mensen toch in de gelegenheid te stellen de dienst te volgen is het mogelijk om in de Oosterkerk aan het Klaverplein via een livestream de uitvaart bij te wonen. Mensen worden verzocht in eerste instantie wel naar de Grote Kerk te komen. 

Magré wordt aansluitend aan de uitvaartdienst begraven op de begraafplaats aan de Oostelijke Rondweg in Elburg.

De gemeente Elburg heeft geregeld dat er voldoende parkeergelegenheid is in de omgeving van de kerken. In het bericht op Facebook wordt de bezoekers gevraagd de aanwijzingen van de verkeersregelaars en de borden te volgen. 

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe