Asfalteringswerkzaamheden, een van de activiteiten van Van Gelder.
Volledig scherm
Asfalteringswerkzaamheden, een van de activiteiten van Van Gelder. © Van Gelder

Van Gelder Groep boekt 12,6 miljoen euro winst

Van Gelder Groep heeft afgelopen jaar 12,6 miljoen winst gemaakt. Dat is iets meer dan een jaar ervoor. Het bouwbedrijf boekte een omzet van 461 miljoen, een groei van 21 procent. 2020 wordt, waarschuwt het bedrijf, onvoorspelbaar anders door de coronacrisis.

De Elburgse aannemer, die zich toelegt op boven- en ondergrondse infrastructuur, stelt in een verklaring dat de crisis 'zeker impact zal hebben, ook op Van Gelder’.

En dat terwijl begin dit jaar de verwachtingen voor 2020 nog ‘overwegend positief’ waren met een orderportefeuille van 480 miljoen euro. Algemeen directeur Henri van der Kamp stelt dat ‘de huidige marktomstandigheden’ door de coronacrisis ‘onvoorspelbaar’ zijn.

‘Wat we niet moeten weten is dat de bouw ook nog te maken heeft met de gevolgen van stikstof en pfas’, aldus Van der Kamp. Bij het bedrijf werken 1151 mensen.

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.

Veluwe