Volledig scherm
PREMIUM
Overste Sijbrandi, commandant van het Korps Rijdende Artillerie, bij de Pantserhouwitsers van de 'Gele Rijders'. © Henri van der Beek

Van paard tot pantserhouwitser: Korps Rijdende Artillerie viert 225ste verjaardag op Legerplaats bij Oldebroek

Het Korps rijdende Artillerie bestaat dit jaar 225 jaar. De bakermat van het korps ligt op de Knobbel in 't Harde, waar ze nog steeds gelegerd zijn op de Legerplaats bij Oldebroek. Korpscommandant Rienk Sijbrandi leidt  vol trots rond om over het verleden en het heden te vertellen.

Bij de stal waar de enige paarden van Defensie in Nederland staan, komt de commandant altijd tot rust. De paarden staan op iets meer dan een steenworp afstand van zijn kantoor, maar er hangt een compleet andere sfeer. Ook als Sijbrandi een paar minuten later zijn personenauto parkeert naast een pantserhouwitser, beginnen zijn ogen te glimmen. En het moet gezegd: zo'n tank is van nabij tamelijk indrukwekkend.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe