Volledig scherm
PREMIUM
Overste Sijbrandi, commandant van het Korps Rijdende Artillerie, bij de Pantserhouwitsers van de 'Gele Rijders'. © Henri van der Beek

Van paard tot pantserhouwitser: Korps Rijdende Artillerie viert 225ste verjaardag op Legerplaats bij Oldebroek

Het Korps rijdende Artillerie bestaat dit jaar 225 jaar. De bakermat van het korps ligt op de Knobbel in 't Harde, waar ze nog steeds gelegerd zijn op de Legerplaats bij Oldebroek. Korpscommandant Rienk Sijbrandi leidt  vol trots rond om over het verleden en het heden te vertellen.

Bij de stal waar de enige paarden van Defensie in Nederland staan, komt de commandant altijd tot rust. De paarden staan op iets meer dan een steenworp afstand van zijn kantoor, maar er hangt een compleet andere sfeer. Ook als Sijbrandi een paar minuten later zijn personenauto parkeert naast een pantserhouwitser, beginnen zijn ogen te glimmen. En het moet gezegd: zo'n tank is van nabij tamelijk indrukwekkend.

  1. Onderzoek naar integriteit van raadslid en oud-wethouder Jan Polinder van SGP Elburg

    Onderzoek naar integri­teit van raadslid en oud-wethouder Jan Polinder van SGP Elburg

    Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van Elburg laat een integriteitsonderzoek uitvoeren naar het reilen en zeilen van SGP-raadslid en voormalig wethouder Jan Polinder. Aanleiding vormt zijn rol in een plan om arbeidsmigranten te huisvesten in een pand in ’t Harde. Polinder werkt voor het adviesbureau dat namens pandeigenaar Harry Frens met de gemeente Elburg in gesprek is. Volgens Polinder is er niks aan de hand: ,,Alles wordt door elkaar gehaald’’, zegt hij.

Veluwe