Pruis Schilderwerken uit ’t Harde, opgericht in 1930, is failliet.
Volledig scherm
PREMIUM
Pruis Schilderwerken uit ’t Harde, opgericht in 1930, is failliet. © Henri van der Beek

Veluws schilderbedrijf uit 1930 failliet verklaard: ‘Maar er is nog hoop’

Pruis Schilderwerken uit ’t Harde is opnieuw failliet. Het schildersbedrijf, dat in 1930 is opgericht en volgens de curator 24 werknemers in dienst heeft, is door rechtbank Gelderland op 27 januari failliet verklaard. Voor werknemers is er mogelijk tóch goed nieuws. ,,Ik heb hoop op een doorstart.’’

3 reacties

 • van Norel

  2 maanden geleden
  Ontzettend rot voor het personeel, maar ongeveer 6 jaar geleden bij het eerdere faillissement heeft ons, als onderaannemer van de firma Pruis, het toverwoord 'doorstart' een flinke duit centen gekost. Dus geen mooi bericht voor degenen die nu nog geld moeten beuren van de firma Pruis.
 • W Belt

  2 maanden geleden
  Waarom gaat zon bedrijf failliet
 • Hendrik Jans

  2 maanden geleden
  Triest einde van vast dienstverband voor het personeel waarschijnlijk. zullen vast wel mee kunnen in de overname/doorstart van dezelfde eigenaar onder een andere B.V. (80% kans) Scheelt weer in de transitie vergoeding later. Nog triester van dit item is, op faillissementdossier dit de enigste vestiging met B.V. is onder hetzelfde vestigings adres en kvk nummer van de ondernemer 5 stuks? Leveranciers/ onderaannemers kunnen fluiten naar hun centen, miss beter om daar over te schrijven Stentor.