Rini Wolf, uitbater van City Bar in Elburg, is maar in zijn zaak aan het klussen nu hij niet open kan.
Volledig scherm
PREMIUM
Rini Wolf, uitbater van City Bar in Elburg, is maar in zijn zaak aan het klussen nu hij niet open kan. © Ruben Schipper

Veluwse kroegbazen maken zich nog geen zorgen: ‘maar sluiting moet niet veel langer duren’

Voor kroegen op de Noord-Veluwe zijn het zware tijden. Terwijl veel restaurants in allerijl bezorgdiensten op poten zetten om  toch nog een beetje geld te verdienen, is de boel voor café's volledig tot stilstand gekomen. ,,Drie weken zingen we nog wel uit, maar het moet niet veel langer duren.’’

Sinds zondagavond 18.00 uur zitten alle kroegen in Nederland potdicht. De maatregel geldt in ieder geval tot 6 april, maar het valt niet uit te sluiten dat het huidige regime nog veel langer van kracht blijft. Dat is afhankelijk van hoe de coronacrisis zich de komende weken ontwikkelt. Kroegbazen op de Noord-Veluwe zijn vooralsnog positief gestemd, maar voorzien problemen als de gedwongen sluiting met weken of zelfs maanden wordt verlengd.

  1. Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om ondernemers in eigen stad te boycotten?
    PREMIUM
    video

    Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om onderne­mers in eigen stad te boycotten?

    De zich al jaren voortslepende discussie over een koopzondag in Elburg kwam dit weekeinde tot een voorlopig kookpunt toen 23 ondernemers aankondigden illegaal open te gaan op pinksterzondag. SGP-coryfee Eppie Klein mengt zich op Twitter ook in het debat. ‘Vele trouwe ‘eigen mensen’ maken het omgekeerde statement: niet Elburg wel Nunspeet’, schrijft hij. Is dit een oproep om plaatselijke ondernemers te boycotten?

Veluwe