Miranda van Tongeren en Joey van der Weijden van de Veluwse Wens Ambulance.
Volledig scherm
PREMIUM
Miranda van Tongeren en Joey van der Weijden van de Veluwse Wens Ambulance. © archief Hans van de Vlekkert

Veluwse Wens Ambulance komt met Kwaliteitsnorm, maar wensen vervullen is nu even extra lastig

videoDe Stichting Veluwse Wens Ambulance heeft met zes andere stichtingen een Kwaliteitsnorm opgesteld. ,,Het is belangrijk dat we eenheid uitstralen in onze professionaliteit en kwaliteit’’, zegt Miranda van Tongeren. Verder is het sinds enkele dagen opvallend rustig bij de stichting. ,,Er komen amper wensen binnen.’’

Miranda van Tongeren en haar man Joey van der Weijden stonden vijf jaar geleden samen aan de wieg van de Stichting Veluwse Wens Ambulance in Elburg. Inmiddels kunnen ze een beroep doen op pakweg 140 vrijwilligers. Gemiddeld komen er in een maand zo’n twintig wensen binnen. Ze zijn niet de enige wensambulance in Nederland. Samen met zes andere stichtingen vormen zij Samenwerkende Wensambulances Nederland en hebben ze een Kwaliteitsnorm opgezet. 

  1. Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om ondernemers in eigen stad te boycotten?
    PREMIUM
    video

    Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om onderne­mers in eigen stad te boycotten?

    De zich al jaren voortslepende discussie over een koopzondag in Elburg kwam dit weekeinde tot een voorlopig kookpunt toen 23 ondernemers aankondigden illegaal open te gaan op pinksterzondag. SGP-coryfee Eppie Klein mengt zich op Twitter ook in het debat. ‘Vele trouwe ‘eigen mensen’ maken het omgekeerde statement: niet Elburg wel Nunspeet’, schrijft hij. Is dit een oproep om plaatselijke ondernemers te boycotten?

Veluwe