Volledig scherm
PREMIUM
Het pand in Deventer waar Marjan Liemburg woont en ingeschreven staat. De gemeente Elburg vorderde bij de verhuurder bewijs daarvan, op last van een dwangsom. © Ronald Hissink

Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’

Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Ze waren al verbolgen over de aankondiging van de dwangsom, maar nu Anja Dwars en Hans Bakker per brief daadwerkelijk het bevel kregen om 2500 euro over te maken aan de gemeente Elburg, is voor hen de maat helemaal vol. Want ze verstuurden de informatie binnen de door Elburg gestelde termijn van tien dagen, per aangetekende post. Alleen haalde de gemeente de brief pas een kleine week later op bij het afhaalpunt, toen de termijn al was verstreken.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe