Foto ter illustratie: Stanislav D. blijft ontkennen dat hij zijn vroegere huisgenoot heeft neergestoken, al was hij bezig diens bloed op te dweilen toen de politie arriveerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: Stanislav D. blijft ontkennen dat hij zijn vroegere huisgenoot heeft neergestoken, al was hij bezig diens bloed op te dweilen toen de politie arriveerde. © Thinkstock

Verdachte van steekpartij in Doornspijk dweilde bloed op, maar houdt vol dat hij zelf onschuldig is

Toen de politie afkwam op een steekpartij in een recreatiewoning voor arbeidsmigranten in Doornspijk stuitte ze op de nu 63-jarige Stanislav D., die bloed opdweilde. De bloedspetters waren zichtbaar op de muur van zijn slaapkamer en op zijn pols en schouder en hij was ook bezig geweest een mes schoon te maken. Maar tot op de dag van vandaag heeft hij er geen vrede mee dat hij vastzit. Onschuldig, wat hem betreft.

 1. Ultiem protest tegen sluiting dagbesteding Wezep: ‘Haal ons alsjeblieft niet uit elkaar’
  PREMIUM

  Ultiem protest tegen sluiting dagbeste­ding Wezep: ‘Haal ons alsje­blieft niet uit elkaar’

  Boos en verdrietig zijn ze, cliënten van de dagbesteding van Interakt Contour in Wezep. Ze voelen zich de dupe van een besluit van die organisatie om te stoppen met een deel van de dagbesteding, omdat ze ‘niet aan de knellende nieuwe eisen van de Veluwse gemeentes kan voldoen’. Met een stil protest hopen de bewoners het doemscenario - dat de hechte groep uit elkaar valt - alsnog te kunnen keren.
 2. Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensgevaarlijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’
  PREMIUM
  video
  1

  Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensge­vaar­lijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’

  De coronacrisis bezorgt de Explosieven Opruimings Dienst handenvol extra werk. Veel mensen ontdekken het afspeuren van de bodem met een metaaldetector als nieuwe hobby. Niet zonder gevaar: de EOD heeft per week 70 meldingen van detector-amateurs die explosieven vinden, tegenover 25 per week in voorgaande jaren. Dit jaar is de EOD 25 keer met spoed uitgerukt omdat de situatie als zeer gevaarlijk werd beschouwd.

Veluwe