Volledig scherm
Foto ter illustratie © Copyright: Capital Photos

Verkeer op A28 ondervindt hinder van uitzonderlijk transport over Veluwe

Weggebruikers op de A28 ondervinden vanavond hinder van een uitzonderlijk transport, dat twee rijbanen in beslag neemt. Daardoor moet het overige verkeer met gematigde snelheid over de vluchtstrook rijden. Met het transport verplaatst de hinder zich langzaam over de A28 vanuit Zwolle richting Amersfoort.

Volgens woordvoerder Christel Holleman van Rijkswaterstaat Oost-Nederland is er niks bijzonders aan de hand. ,,Voor dit soort transporten moeten vergunningen aangevraagd worden. Wij zien er dan op toe dat dat volgens de geldende criteria gebeurt en dat er niet meerdere van dit soort transporten tegelijkertijd gehouden worden. Door de breedte wordt dit een bijzonder transport en dat moet nu eenmaal zo nu en dan plaatsvinden.”

Op de vraag waarom dat dan niet om 2 uur 's nachts gebeurt zegt ze: ,,Ook dit tijdvak valt onder de regeling omdat het minder druk is op de weg”.  Ze weet niet wat het transport behelst en waar het naar toe onderweg is.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe