Volledig scherm
© Thinkstock

Vijf aanhoudingen in Doornspijk voor bezit inbrekerswerktuig

DOORNSPIJK - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag vijf mannen aangehouden omdat in de auto waarin zij zaten inbrekerswerktuig werd aangetroffen.

Agenten controleerden rond 01.00 uur op de Zuiderzeestraatweg West een bestelbus die half op de weg en half op het fietspad stond geparkeerd. In deze auto zaten een Poolse jongen van 17 jaar en een Poolse man van 28 jaar. Het bleek dat de 28-jarige man gezocht werd in verband met een inbraak in 2012 in Vlijmen. Hij is aangehouden en ingesloten. In eerste instantie werd verder niets aangetroffen in de bestelbus.

Enkele uren later zagen surveillerende agenten dat de bestelbus nog steeds op dezelfde locatie stond. Nu zaten meerdere personen in de bestelbus. De politie controleerde daarom de bestelbus opnieuw. Naast de 17-jarige jongen die eerder ook in de bus zat, troffen ze nog drie 20-jarige Poolse mannen aan. Ook troffen de agenten inbrekerswerktuig aan. Het viertal is aangehouden voor het bezit van inbrekerswerktuig en ingesloten voor nader verhoor. Het inbrekerswerktuig is in beslag genomen.

Veluwe