Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Vooral zelfstandigen in Elburg en Oldebroek vragen om financiële bijstand door coronacrisis

Zeker een op de tien Noord-Veluwse zzp’ers komt in financiële problemen door de coronacrisis. Om genoeg geld over te houden om van te kunnen leven, doen zij een beroep op de bijzondere bijstand voor zelfstandigen. In Elburg en Oldebroek blijkt de nood het hoogst. In beide gemeenten vraagt zo'n 14 procent van de zelfstandigen om bijstand, blijkt uit navraag door de Stentor.

Nunspeet en Epe volgen het gemiddelde. Uitschieter in de regio is Heerde. De vijftien aanvragen staan omgerekend voor 1,5 procent van het aantal zzp’ers in de gemeente. Hattem deelde geen cijfers. In Apeldoorn vraagt een op de zes zelfstandigen om bijstand in deze crisistijd. 

  1. Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’
    PREMIUM

    Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’

    Bij de Jumbo in Elburg lopen de klanten in en uit, zoals op elke normale dag. Dat in deze supermarkt een aantal personeelsleden het coronavirus heeft, is de meesten wel bekend. ,,Als ik zelf netjes mijn handen reinig en het karretje, dan kan mij niets gebeuren’’, zegt een van de klanten. De GGD liet eerder vandaag weten dat bezoekers niet meer risico hebben gelopen dan elders.

Veluwe