Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de VVD Elburg op een archieffoto tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Van links naar rechts: Rick van Velthuijsen, Marga Schoots, Patrick Gaynor (nu heemraad geworden bij Waterschap Vallei en Veluwe), Els Baauw (regisseur VVD Elburg). © Vakfoto Van Der Beek

VVD-rel in Elburg laait verder op: ‘Hoe kan er nu nog worden getwijfeld aan integriteit van de kandidaten’

De rel rond het aangekondigde vertrek van VVD-raadslid Marga Schoots uit de gemeenteraad van Elburg en de vervolgens afgebroken opvolgingsprocedure dreigt verder te ontaarden en legt diverse interne spanningen bloot. ,,Hoe kan er worden getwijfeld aan de integriteit van een kandidaat’’, vraagt regionaal voorzitter Erik van Enk zich af.

De heibel draait om de opvolging van Schoots. Een geschikte opvolger zou niet te vinden zijn. Fractievoorzitter en oud-radiocoryfee Rick van Velthuysen gooide olie op het vuur met een verklaring waaruit blijkt dat hij twijfelt aan de integriteit van de kandidaat-opvolgers.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe