Sandra Horst had vanmiddag direct gemeentelijk bezoek, nadat ze in Elburg openging met Studio Lief. Ze moest direct dicht, op straffe van 2500 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Horst had vanmiddag direct gemeentelijk bezoek, nadat ze in Elburg openging met Studio Lief. Ze moest direct dicht, op straffe van 2500 euro. © Marcel Lötters

Zondagspro­test winkeliers Elburg in de kiem gesmoord met dreiging van dikke boete

De gemeente Elburg heeft vanmiddag een winkeliersprotest over het verbod op koopzondagen in de kiem gesmoord. Binnen een half uur nadat Sandra Horst de deuren van Studio Lief opende, werd haar met een brief te verstaan gegeven dat ze 2500 euro mocht aftikken als ze niet direct dichtging. De winkeliers in Elburg hebben koopzondag tot inzet van de verkiezingen uitgeroepen.

43 reacties

 • Arend van Faassen

  5 maanden geleden
  @ Ingeborg, ik heb denk ik niet begrepen dat de burger extra geld krijgt bij een zondagsopening. Want wat ik op zondag uitgeef, kan ik de andere dagen niet meer uitgeven. In Elburg kan dat dus wel. Heel mooi, maar ik geloof er niets van.
 • Arnold Rave

  5 maanden geleden
  Ik snap niet wat het verschil is tussen de horeca en een winkel. Waarom wel de horeca op zondag open en niet de winkels. De winkels in de vesting open op zondag. Of zondags ALLES dicht winkels , horeca en kerken. dan hebben we zondagsrust.
 • Paul Eijk

  5 maanden geleden
  Ach zei hij waarom zou je de winkeliers helpen ze hebben de afgelopen twee jaar toch al zo moeilijk gehad, de ene gemeente doet dit de andere gemeenten doet dat, we leven in 1 land met honderden eilandjes, maar we blijven andere onze ( godsdienst) regels opleggen in willekeurig waar we toevallig geboren zijn!
 • J Visser

  5 maanden geleden
  Het gaat me niet om geloof maar ik vind het heerlijk dat ook hier de winkels 6 dagen open zijn. De grootgrutter drukt al een veel te groot stempel op de markt(en ons milieu). Horeca prima maar een moderne supermarkt concurreert tegenwoordig met vrijwel elke winkel. Boeken,muziek,electronica...
 • Ingeborg Poel

  5 maanden geleden
  @arend van Faassen. Uiteraard is er omzet verhoging. Geen weldenkende ondernemer gaat anders open. Wij in ieder geval zouden dat dan niet doen. Is een heel simpel basisschool rekensommetje..
 1. Corona verstoort voorbereiding op allerbelangrijkste muziekwedstrijd
  PREMIUM

  Corona verstoort voorberei­ding op allerbe­lang­rijk­ste muziekwed­strijd

  Twee jaar corona heeft een zware wissel getrokken op muziekverenigingen. De organisatie van het deze week in Kerkrade begonnen prestigieuze Wereld Muziek Concours merkt het maar al te goed. Er zijn minder deelnemers aan de wedstrijden voor fanfares, harmonie, showbands en slagwerkensembles. Al heeft de organisatie niet te klagen over de inbreng uit Overijssel en Gelderland en Flevoland met twaalf verenigingen.

Veluwe