Feuer am FMO
Volledig scherm
Feuer am FMO © Jens Keblat

50 auto's verwoest na brand in parkeergarage van vliegveld Münster

MÜNSTER/OSNABRÜCK - In parkeergarage A op vliegveld Münster-Osnabrück zijn maandagavond 75 auto's zwaar beschadigd geraakt als gevolg van een brand die door nog onbekende oorzaak is ontstaan. Vijftig voertuigen zijn volledig uitgebrand. Als gevolg van het vuur was er maandagavond lange tijd een flinke rookwolk te zien in de omgeving van het vliegveld.

Volgens de Duitse politie vatte rond 19.30 uur een auto door een nog onbekende oorzaak vlam. De vlammen verspreidden zich snel naar meer auto's op twee parkeerdekken. Een uur later stonden dertig auto's in brand.  

In totaal zijn er 75 auto’s beschadigd. Er is geen gevaar geweest voor personen, meldt de Duitse politie. In totaal waren er 280 brandweerlieden aanwezig om de brand te blussen. De brand was moeilijk onder controle te krijgen, omdat het lastig was bij de kern van de brand in de parkeergarage te komen en de temperaturen enorm hoog lagen.  

Onder controle

Rond 21.00 uur is ook het crisisteam bij de parkeergarage gekomen. Zij hebben onderzoek gedaan of er ook instortingsgevaar van het gebouw was. Daar bleek gelukkig geen sprake van.

De branden waren 02.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag onder controle. Luchthavenwoordvoerder Andrés Heinemann vertelt aan de Duitse krant Westfälische Nachrichten dat het vliegverkeer geen hinder heeft ondervonden van de brand. Alle vluchten konden op tijd vertrekken en landen.

Zakelijke klanten

Parkeergarage A van het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt door zakelijke klanten. Volgens woordvoerder Heinemann was de garage op het moment van de brand voor tweederde bezet. Automobilisten wordt ook dinsdag nog aangeraden om tijdelijk een andere parkeergarage te gebruiken. 

In een parkeergarage op vliegveld Münster-Osnabrück zijn 50 auto's volledig verwoest door een brand.
Volledig scherm
In een parkeergarage op vliegveld Münster-Osnabrück zijn 50 auto's volledig verwoest door een brand. © Dpa/ Festim Beqiri