Picnic startte in oktober in Enschede.
Volledig scherm
Picnic startte in oktober in Enschede.

7.257 klanten op de wachtlijst: Picnic kan vraag in Enschede niet aan

ENSCHEDE - Er rijden tien Picnic-auto’s door de stad en er staan 7.257 potentiële klanten op de wachtlijst. De online supermarkt spreekt van een ‘luxeprobleem’.  Enschedeërs moeten nog even geduld hebben. 

Online supermarkt Picnic rijdt nu een maand met haar elektrische auto’s door de stad. En het gaat harder met de bestellingen dan gedacht. Net als in andere steden wordt daarom ook in Enschede met een wachtlijst gewerkt. Er hebben zich al 7.257 belangstellenden gemeld via de app. 

Gefaseerde toelating 

„Sinds de start in 2015 in Amersfoort kregen we direct te veel aanmeldingen”, zegt Ruben Vermijs van Picnic. „Vandaar dat we zijn gaan werken met een wachtlijst.” Iedereen die op de lijst staat wordt gefaseerd toegelaten. Picnic belooft haar klanten dan de beste service.   

Er zijn te veel klanten, maar ook te weinig auto’s. Landelijk rijden er 800 rond, in Enschede tien. „En sinds gisteren hebben we twaalf auto’s in Enschede, maar dat zijn er nog niet genoeg. Onze leveranciers in Nederland en Frankrijk werken keihard. De komende maanden moeten we groeien naar vijfentwintig auto’s in Enschede. Het is een luxeprobleem”, aldus Vermijs.   

Zakelijke markt 

De woordvoerder valt twee dingen op in Enschede: de aanmeldingen lopen hier harder dan in andere steden en er zijn hier meer bedrijven die een beroep doen op de online supermarkt. „We zijn nog niet met de zakelijke markt begonnen, maar zien toch dat bedrijven zich voornamelijk voor de lunch bij ons aanmelden.”

Duizenden mensen die moeten wachten op de online boodschappenservice, is dat wel klantvriendelijk? Vermijs erkent dat het vervelend is dat mensen lang moeten wachten. Het jonge bedrijf heeft daar wel een slimme marketingstunt op bedacht. „Voor de mensen die op de reservelijst hebben we de wachtverzachter. Elke week dat je op de wachtrij staat, krijg je een gratis product.” Wie nu op de wachtlijst staat, zou binnen enkele maanden toegang moeten krijgen tot Picnic. „En dan heb je de winkelmand dus al goed gevuld.”

Poll

Duizenden Enschedeërs op wachtlijst voor online-supermarkt Picnic

  • Wat raar, de organisatie heeft duidelijk de capaciteit niet op orde (12%)
  • Heel slim, dit creëert alleen maar meer hype rondom het merk (40%)
  • Mij niet gezien, ik doe liever m'n eigen boodschappen (49%)
2259 stemmen