Volledig scherm
Stockfoto ter illustratie © Getty Images/Image Source

Actieplan tegen geweld rond het voetbalveld in Enschede

ENSCHEDE - De Enschedese voetbalverenigingen hebben vanuit hun Federatie Enschedese Voetbalverenigingen een actieplan ontwikkeld, dat moet leiden tot een betere sfeer op en om de voetbalvelden. Dit gebeurt naar aanleiding van meerdere incidenten in de afgelopen jaren.

Met het manifest 'Voetballen met plezier!' hebben alle verenigingen - ook de Scheidsrechtersvereniging Enschede en Omstreken en FC Twente - afspraken gemaakt over wedstrijden en de bezoeken aan voetbalaccommodaties. 'Door deze aanpak willen de Enschedese verenigingen de negatieve tendens van de voorbije jaren doorbreken en ombuigen naar een duurzaam positief, plezierig, veilig en sportief voetbalklimaat', aldus Sportaal.

Respect

In het manifest staat onder meer dat scheidsrechters altijd met respect worden behandeld. Dat scheidsrechters moeten letten op hun positieve houding en op goed taalgebruik en dat iedereen op een sportcomplex let op zijn verbale en non-verbale gedrag.

Woensdagavond 11 september wordt het manifest 'Voetballen met plezier' door alle betrokkenen ondertekend. De avond wordt geleid door Özcan Akyol, schrijver en columnist en voetballiefhebber.

Poll

Actieplan tegen geweld rond het voetbalveld in Enschede

  • Top! Hopelijk leidt het tot een betere sfeer op en om het veld (22%)
  • Belachelijk dat dit nodig is, iedereen moet gewoon normaal doen (55%)
  • Mooi idee, maar wie gaat dit handhaven? (23%)
1106 stemmen

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.