Adrian Ditcham maakt dit jaar in Military Boekelo debuut als nieuwe ontwerper van crosscountry

VIDEOBOEKELO - Na een periode van negentien jaar heeft Military Boekelo een nieuwe parcourdesigner in huis gehaald. De 48-jarige Brit Adrian Ditcham was ooit de assistent van Sue Benson, maar maakt dit jaar zijn debuut als ontwerper van de crosscountry.

Quote

Dit werk kan eenzaam zijn als het niet goed gaat

Adrian Ditcham

De eerste keer dat Adrian Ditcham voor Military Boekelo aan de slag ging? „Dat was vorig jaar, op de zondagmorgen na de crosscountry. Ik ben toen in alle vroegte op pad gegaan, heb het parcours van de cross gelopen. Om te kijken welke route de meeste combinaties hadden genomen, waar de paarden sprongen voor een hindernis, waar ze weer terecht kwamen en nog een keer alle hindernissen goed bekijken. In mijn hoofd was ik toen al bezig met de cross van dit jaar.”

De 48-jarige inwoner van Petersfield, een klein plaatsje tussen Londen en Portsmouth, loopt behoedzaam door het water van hindernis 19. De waterbak is jaarlijks een geliefde plek voor veel toeschouwers van de crosscountry tijdens Military Boekelo en dit jaar de locatie die door Ditcham het meest onder handen is genomen. Als opvolger van Sue Benson, die de afgelopen negentien jaar verantwoordelijk was voor het ontwerp van de crosscountry, wilde hij juist op die plek zijn stempel drukken. Om zijn visitekaartje af te geven. „Eigenlijk wilde ik twee verschillende waterhindernissen bouwen”, legt Ditcham uit. „Zoals Boekelo in het verleden altijd heeft gehad. Maar dat was helaas nog niet mogelijk voor dit jaar. Daarom heb ik de huidige waterbak aangepast en een groot stuk afgegraven. De paarden moeten nu tweemaal het water in.” Toch nog twee waterhindernissen, lacht Boekelo’s nieuwe designer.