Bestuurder Ruud Brinkman van Jeugdbescherming Overijssel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder Ruud Brinkman van Jeugdbescherming Overijssel. © JBOV

Alarmerende groei: jeugdbeschermers in Overijssel steeds vaker geïntimideerd door ouders en kinderen

Meer dan 90 procent van de jeugdbeschermers in Overijssel heeft regelmatig te maken met agressie en bedreigingen. Een deel van hen overweegt daarom te stoppen met het werk.

2 reacties

 • HJ Hoff

  1 jaar geleden
  Heb afgelopen tijd berichten in de media gezien over de matige kwaliteit van rapportages (knip en plakwerk) gebruikt bij uit huis plaatsingen. Gezien de macht van jeugdzorg en dús de onmacht van ouders ligt hier nog wel een verbeterpuntje. Respect wordt verdiend, niet afgedwongen. Na zo veel kritiek beginnen te roepen hoe erg het allemaal is? Je moet maar durven.
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  IK en JIJ Begrijpen dit wel, is niet gek toch ? er zit natuurlijk een lang verhaal erachter, maar ik begrijp die ouders wel.. ( zelf niet meegemaakt, wel om ons heen)
 1. Een dag voor de gedwongen uitzetting brandt het huisje van Jessica in Enschede af: ‘Ze had dit al aangekondigd’
  PREMIUM

  Een dag voor de gedwongen uitzetting brandt het huisje van Jessica in Enschede af: ‘Ze had dit al aangekon­digd’

  ENSCHEDE - Van de inboedel in de studio aan de Pluimstraat in Enschede is niets bruikbaars over. Het bankstel is verkoold, de lampen zijn gesmolten, de tv staat voor eeuwig op zwart. Het zijn de gevolgen van een brand, die er woensdagavond woedde. Een brand die de bewoonster bij buren al aangekondigd had, en nu door de politie vanwege ‘verdachte omstandigheden’ onderzocht wordt.