Volledig scherm
© Annina Romita

Andrei uit Enschede tekent met ogen: ‘Veel verkocht met Kunst in het Volkspark’

ENSCHEDE - Andrei Fokkink, een 22-jarige gehandicapte kunstenaar uit Enschede, deed zondag goede zaken tijdens Kunst in het Volkspark. Fokkink deed voor het eerst mee aan het evenement met zijn tekeningen, die hij maakt door met zijn ogen een computerprogramma aan te sturen. 

Hij verkocht zijn werken voor het goede doel: de Roemeense stichting Asociatia Betania, die onder meer kinderen met een beperking ondersteunt. „We hebben veel tekeningen verkocht. En hij is voor drie exposities gevraagd, waaronder een in Amsterdam”, aldus zijn vader Arie Fokkink.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.