Medewerkers van het bouwbedrijf zijn aan het werk met nieuwe kozijnen. Het huis aan de Deurningerstraat werd eind vorig jaar geramd door een Audi RS6.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van het bouwbedrijf zijn aan het werk met nieuwe kozijnen. Het huis aan de Deurningerstraat werd eind vorig jaar geramd door een Audi RS6. © Carlo ter Ellen DTCT

Audi reed hun woning aan gort: ‘Mensen denken dat de verzekering alles voor je regelt’

ENSCHEDE - Op 20 december reed een 18-jarige jongeman in een bloedsnelle Audi RS6 de karakteristieke jaren 30 woning van een Enschedees stel aan gort. Excuses kregen ze niet, een hoop ongewenst gedoe wel. Over de strijd met verzekeraars en al het werk dat bij het herstel komt kijken. „We hebben er gewoon een fulltimebaan bij.”

 1. Twentse straatmuzikant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’
  PREMIUM
  met video

  Twentse straatmuzi­kant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’

  ENSCHEDE - Hans Rutjes (66) is oprichter van Circus Tijdgeest, voor kinderen uit probleemwijken, en zorgt als eenmansorkest Di Stephano al ruim 35 jaar voor een vrolijke noot op pleintjes in de regio. Het circusleven bouwt hij langzaam af, op straat blijft hij spelen tot hij erbij neervalt. Liefst letterlijk. „Ik hoop nog een jaar of twintig mee te gaan, maar dat zou wel een mooie dood zijn.”
 2. Excursies geannuleerd door tekort aan chauffeurs en touringcars in Twente: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’
  PREMIUM

  Excursies geannu­leerd door tekort aan chauffeurs en touring­cars in Twente: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

  ENSCHEDE Twentse touringcarbedrijven moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen. Er zijn niet genoeg chauffeurs en bussen om aan de grote vraag uit de markt te voldoen. En dat heeft grote gevolgen voor scholen die een schoolreisje of excursie willen organiseren. De één heeft een examenuitje naar Walibi moeten annuleren, de ander wijkt noodgedwongen uit naar een Duitse vervoerder.