Volledig scherm
Van de auto bleef weinig meer over. © News United | Dennis Bakker

Auto verwoest door brand in Glanerbrug

GLANERBRUG - Op de Ekersdijk in Glanerbrug is woensdagmorgen vroeg een geparkeerde auto uitgebrand. De brandweer was snel ter plaatse, maar bij aankomst stond de auto al volledig in brand. 

De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Getuigen die iets hebben gezien worden verzocht zich te melden.

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.