De dekens, kleden en het matras als trieste getuigen aan de balustrade van de flat van Hoda aan Ahuislanden, waar waterschade ontstond door een hennepplantage.
Volledig scherm
PREMIUM
De dekens, kleden en het matras als trieste getuigen aan de balustrade van de flat van Hoda aan Ahuislanden, waar waterschade ontstond door een hennepplantage. © Lars Smook

Ben je gevlucht en heb je eindelijk een huis, zet je malloterige bovenbuurman het onder water

columnENSCHEDE - Ben je gevlucht uit Irak. Heb je ruim vijf jaar na een barre tocht vanuit het Midden-Oosten eindelijk een nieuw bestaan opgebouwd in Nederland met een fraaie flatwoning en meubeltjes. En is dat alles plotseling compleet verwoest. Doordat je bovenbuurman het in zijn domme hoofd haalt een hennepplantage te beginnen met afgetapt water.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Dit kun je komend weekeinde doen in Enschede: kunst, hoogvliegers en met een handdoekje naar de naturistencamping

  Dit kun je komend weekeinde doen in Enschede: kunst, hoogvlie­gers en met een handdoekje naar de naturisten­cam­ping

  Twintig zieke of gehandicapte kinderen kiezen op zaterdag 10 juni op Twente Airport met het vliegtuig het luchtruim kiezen tijdens Wheels and Wings op en rond het vliegveldterrein. Even de zorgen van alledag vergeten, dat wat de organisatie van Wheels and Wings wil voor de kinderen. Naast de vluchten boven Twente kunnen kinderen op Twente Airport op de foto met een Ferrari of andere bezienswaardige sportwagen. Ook wordt met vijftig auto’s vanaf het vliegveld de rally Ronken en Vonken gereden. De tocht van 150 kilometer voert door delen van Twente en doet een groot aantal markante plekken aan in de regio. De finish en feestelijke afsluiting is later weer op het vliegveld.
  Enschede