Ben Pelupessy vindt dat de protesterende boeren de Nederlandse vlag niet hadden moeten gebruiken bij hun protest. „Van die vlaggen hadden de boeren af moeten blijven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Pelupessy vindt dat de protesterende boeren de Nederlandse vlag niet hadden moeten gebruiken bij hun protest. „Van die vlaggen hadden de boeren af moeten blijven.” © Emiel Muijderman

Ben Pelupessy wil geen protestvlaggen zien op dag Indiëherdenking: ‘Schande voor mensen die voor vrede vochten’

ENSCHEDE/HENGELO- Her en der in Twente hangen nog omgekeerde Nederlandse vlaggen van het boerenprotest. Terwijl maandag ook de dag is van de Nationale Indië-herdenking. Die combinatie ligt gevoelig, zeker bij mensen die de oorlog in voormalig Nederlands-Indië van dichtbij meemaakten, zoals Ben Pelupessy.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”