Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Beschonken Enschedeër (37) veroorzaakt ongeval: vrouw gewond

ENSCHEDE - Een 37-jarige Enschedeër had zaterdag een lichtgewonde op zijn geweten en bovendien behoorlijk wat schade, nadat hij met drank op autoreed.

De man reed rond zes uur 's avonds over de kruising B70/ Enscheder Straße richting Alstätte, toen hij op de auto van een 49-jarige vrouw uit Ahaus botste. Haar 22-jarige passagier raakte lichtgewond, de schade aan de auto wordt geraamd op zo'n 5.000 euro.

Bloedproef

Omdat de 37-jarige onder invloed was van alcohol is zijn rijbewijs ingenomen. De straf wordt nog vastgesteld door justitie.

Een arts heeft een bloedproef afgenomen.

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.