Bij Club Casanova in Enschede stap je een illusie binnen: ‘We zijn geen neukhuis’

Joost zoekt het uitDennis Ceran (39) runt een van de laatste seksclubs in Twente. Wat gaat er precies schuil achter de deuren van Club Casanova in Enschede? Joost Zoekt het Uit over dromen verkopen, duistere geheimen en kraakheldere zaken. „Op het schoolplein sta ik alleen.”

Club Casanova: het is zo’n naam die in mijn omgeving nog weleens terugkeert in practical jokes. Op zaterdagavond in de stad met vrienden bijvoorbeeld. 
- Zeg, waar is *naam van een willekeurige vriend* eigenlijk? 
-  Tsja, nu je het zegt... Club Casanova al gebeld?

Lachen, gieren, brullen - mannenhumor. Maar wat er écht achter de spannend verlichte voorgevel schuilgaat? Ik heb geen idee. De seksclub is een bekende naam in Twente, maar ook een mysterieuze. Sowieso kán de helft van de Twentse bevolking van niets weten, aangezien vrouwen niet welkom zijn in de gentlemenclub. Andere mannen zullen hun bezoekje nooit toegeven, weer anderen krijgen al rode oortjes bij alleen het idee.

Quote

De helft van de klanten komt niet eens tot een orgasme

Dennis Ceran (39) van Club Casanova

Op een klaarlichte dag leidt eigenaar Dennis Ceran (39) me rond in zijn stikdonkere zaak. Gek genoeg voelt alleen het naar binnen glippen al spannend, stiekem. In de club draait een discolamp, klinkt opzwepende muziek en hangt een rode gloed. „Van licht wordt niemand mooier”, vat Ceran het kort en bondig samen.