Bijrijder ontsnapt aan dood bij bizar ongeval in Enschede

ENSCHEDE - Een bizar ongeval in Enschede zaterdagmorgen: daar werd een auto gespiest door een houten balk. De bijrijder ontsnapte aan de dood.

Het ongeluk gebeurde in het buitengebied van Enschede aan de Haimersweg, nabij Twekkelo. Bij een passeerhaven naderde twee auto's elkaar. Bij een uitwijkmanoeuvre knalde één auto in volle vaart op de houten constructie aan de zijkant. 

De auto werd daarbij doorboord door een grote houten balk. Die vloog de hele auto door, maar scheerde precies langs het hoofd van de bijrijder. Hij moest weliswaar met lichte verwondingen (armletsel) ter controle naar het ziekenhuis, maar kon desondanks spreken van een engeltje op zijn schouder. 

De auto is met grote schade afgesleept door een bergingsbedrijf. Volgens de politie is er niet te hard gereden. 

Volledig scherm
Een houten balk vloog dwars door de voorruit © Dennis Bakker/News United
  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.