Twents onderwijs staakt eensgezind: ‘Werkdruk zit ons tot hier’

VideoENSCHEDE – Naar schatting 700 leraren uit het primair, voortgezet en speciaal onderwijs waren woensdagochtend van de partij op protestmanifestatie op het Diekmanterrein in Enschede. De onderwijsgevenden staken vandaag voor meer salaris en verlaging van de werkdruk.

De protesterende onderwijsgevenden waren afkomstig uit heel Twente en het oostelijke deel van de Achterhoek. Ze werden toegesproken door vakbondsbestuurders Nicole ter Harmsel van de Aob en Hans de Jong van CVO Onderwijs.

André Manuel

Volledig scherm
Stakende onderwijsgevenden van basisschool De Broekheurne in Enschede met ‘Arjan Lubach t-shirt’: ‘Wij zijn geen toprioriteit’, met één p te weinig. © Reinier van Willigen

Van werkgeverszijde stak bestuurder Paul Overakker van Attendiz, een koepel met 15 aangesloten scholen in heel Twente, de stakers een hart onder de riem.

Hoewel dat niet gebruikelijk is, betaalt Attendiz haar stakende personeelsleden gewoon door, vertelde Overakker. Via een video-boodschap zorgde cabaretier André Manuel voor het slotakkoord door te roepen: ‘Ik ben een fan van het onderwijs, want jullie hebb’n mij Nederlands leer’n prat’n’.

Na de manifestatie in Enschede vertrokken veel stakende onderwijsgevenden naar Arnhem, waar vanmiddag een soortgelijke manifestatie wordt gehouden.

Volledig scherm
Op de manifestatie in Enschede kwamen circa 700 leraren af. © Reinier van Willigen

Weten hoe leraren in Wierden met de staking omgingen? Bekijk de onderstaande video: