Blanks, artiestennaam van Simon de Wit, in zijn atelier in Harkstede. Hij is musicus en YouTuber met een enorme aanhang. Hij treedt vrijdag op in Metropool Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Blanks, artiestennaam van Simon de Wit, in zijn atelier in Harkstede. Hij is musicus en YouTuber met een enorme aanhang. Hij treedt vrijdag op in Metropool Enschede. © Jaspar Moulijn


YouTube-sensatie Blanks (25) komt naar Enschede: ‘Heb veel gehad aan mijn deelname aan Beste Zangers’

Uit in de regioWat begon met onbeduidende vlogs op YouTube mondde uit in een serieuze muziekcarrière. Multi-instrumentalist Blanks werd een hit op de ‘nieuwe’ media. Nu gaat hij ouderwets op tournee. Vrijdagavond in levenden lijve in Metropool Enschede.

 1. Viool van joodse onderduikster na 78 jaar terug naar familie: ‘Eindelijk zal Enschedese ‘Stradivarius’ weer klinken’
  PREMIUM

  Viool van joodse onderduik­ster na 78 jaar terug naar familie: ‘Eindelijk zal Enschedese ‘Stradiva­ri­us’ weer klinken’

  Het was een van de grootste wensen van haar leven. Ooit hoopte Gerrie Kuiper-Lipper uit Enschede de viool terug te geven die zij in de oorlog kreeg van haar joodse vriendin Vera Koppelman. Na bijna tachtig jaar gaat die wens alsnog in vervulling. Vera zelf overleed in januari in Israël, maar haar dochter komt naar Nederland om het instrument in ontvangst te nemen.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.