Het leek erop dat er brand was uitgebroken bij Divoza Horseworld in Enschede, maar het betrof het rook inbraakalarm.
Volledig scherm
Het leek erop dat er brand was uitgebroken bij Divoza Horseworld in Enschede, maar het betrof het rook inbraakalarm. © News United / Dennis Bakker

Brandmelding bij Divoza Horseworld in Enschede blijkt loos alarm

ENSCHEDE - De brandweer is maandagavond rond de klok van 22.30 uur gealarmeerd voor een industriebrand bij Divoza Horseworld in Enschede. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit, maar ter plaatse bleek het loos alarm.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Oorlogsdagboek kapelaan Theo Egberts belicht hongertransporten naar Twente: ‘Dit leest als een spannend jongensboek’
  PREMIUM

  Oorlogsdag­boek kapelaan Theo Egberts belicht honger­trans­por­ten naar Twente: ‘Dit leest als een spannend jongens­boek’

  HOORN/GLANERBRUG - ‘Pracht volk, die Tukkers. Moge God hen sparen voor oorlogsgeweld!!’ Het is januari 1945 als de Utrechtse kapelaan Theo Egberts dit in zijn dagboek schrijft. Meer dan driehonderd hongerige kinderen uit de Domstad vinden dankzij hem onderdak in Twente. Journaliste Christa van Hees kwam het dagboek op het spoor en besloot het uit te geven. „De emotie spat van elke bladzijde af.”