Volledig scherm
PREMIUM
© Google Street View

Buurt Oosterstraat in Enschede moe van gejakker en drukte

ENSCHEDE - De Oosterstraat in Enschede is een racebaan. Bewoners aan de Oosterstraat en de Ribbeltsweg zijn dan ook positief over de plannen van de gemeente om de rijweg voor hun woning in te richten als groene fietsstraat. Wel zijn er vragen over parkeren.

Er wordt te hard gereden op de Oosterstraat, dat is de algemene klacht van aanwonenden. Ook is de parkeerdruk op het deel van de Oosterstraat vanaf de Rozenstraat richting de Laaressingel en de Ribbeltsweg groot. Dat is vooral op dinsdagen, zaterdagen en zondagen. Met name Duitsers die shoppen laten hun auto's hier een dag gratis staan en zorgen ervoor dat bewoners zelf hun wagens niet meer kwijt kunnen.

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”