De delegatie van NCPN Twente (en SP), voorafgaand aan de herdenking februaristaking. Vlnr. :Geki Luiten, Johnny Hagreis (SP), Corry Westgeest en Rik Min.
Volledig scherm
PREMIUM
De delegatie van NCPN Twente (en SP), voorafgaand aan de herdenking februaristaking. Vlnr. :Geki Luiten, Johnny Hagreis (SP), Corry Westgeest en Rik Min. © Marcel Israel

Corry Westgeest uit Enschede herdenkt Februaristaking al 45 jaar

ENSCHEDE/AMSTERDAM - Corry Westgeest uit Enschede bezocht dinsdag voor de 45ste keer de herdenking van de Februaristaking. Al sinds ze in 1975 lid werd van de Nieuwe Communistische Partij Nederland is ze er elk jaar bij op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam waar het monument ‘De Dokwerker’ staat. „Het gevaar van fascisme is weer levensgroot aanwezig.”

Het gaat niet om haar persoonlijk, zo benadrukt ze. Westgeest stelt vooraf enkele voorwaarden aan de weergave van het interview. Verschillende thema’s die de journalist wil aansnijden zijn niet relevant,  zegt ze. De vraag bijvoorbeeld hoe levend de NCPN Twente is en hoeveel leden de regionale afdeling telt: „Daar wil ik het gewoon niet over hebben.”