Bart (links) en Tom Grobben verbouwen sojabonen op drie hectare grond, nabij Het Rutbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart (links) en Tom Grobben verbouwen sojabonen op drie hectare grond, nabij Het Rutbeek. © Lars Smook

Dag koeien, hallo ‘vegamelk’! Bart en Tom: ‘Amsterdam belt ons’, in Twente moeten ze zelf de boer op

Met hun bedrijf De Nieuwe Melkboer zijn de broers Bart en Tom Grobben uit Enschede pioniers. Ze verkopen sinds begin 2020 ‘sojamelk’. Nu zijn daar ‘sojayoghurt’ en vegan-smeersels bijgekomen. Zuivelreus Friesland Campina ziet de potentie en nam een belang in hun bedrijf.

12 reacties

  • albert van der parren

    2 maanden geleden
    Ik vind het niet te drinken.
  • gert Hutten

    2 maanden geleden
    Leuk verhaal!
  • Heidi Daenen-Kraaij

    2 maanden geleden
    Hahahaha wat goed bezig zeg...kan de rest een voorbeeld aannemen
  • Eric Goedhart

    2 maanden geleden
    Als er markt voor is, prima idee. Zelf vind ik sojamelk niet weg te krijgen, maar smsken verschillen.
  • Fred Olthuis

    2 maanden geleden
    Ja dat is leuk wat de broers doen soja verbouwen maar ik denk dat er wel mest op het land moet want anders heb je over paarjaar geen op brengst meer op het land want ik denk dat de soja wel voeding uit de gond trek en het land zal schraal worden en steeds minder op leveren dus toch mest en stikstof
  1. Steeds meer Twentse jongeren met anorexia: ‘Een avondmaaltijd ziet er voor hen uit als een bord met levende spinnen’
    PREMIUM

    Steeds meer Twentse jongeren met anorexia: ‘Een avondmaal­tijd ziet er voor hen uit als een bord met levende spinnen’

    ENSCHEDE - Steeds vaker kampen jongeren met een eetstoornis. Ook bij de Twentse ggz-instelling Mediant melden zich steeds vaker kinderen met anorexia. In 2018 stonden er slechts dertien kinderen onder behandeling. De afgelopen twee jaar waren dit er bijna zestig. „We zien echt een toename. En dat is zorgwekkend. Voor een behandeling staat gemiddeld vier jaar.”