Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © Gezienus Bruining

David verdient 6 euro te veel en loopt energietoe­slag mis die hij in Lochem wél zou krijgen

Een luttele 6 euro. Zoveel verdient David uit Enschede te veel om voor de energietoeslag van 800 euro in aanmerking te komen. Wat verderop, in Lochem, zou hij het geld wel krijgen. En hij is niet de enige die onrecht ervaart. Ook Martine kan erover meepraten. „Waarom ben ik ergens anders wel arm genoeg?”

6 reacties

 • JS van Katwijk

  1 maand geleden
  Leuk die optie van koppelen, alleen practisch niet te doen. De regeling was al complex zat om bij de juiste mensen te krijgen.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @Fred Hol, ach, ik weet van een ambtenaar, die twee uur minder ging werken en netto meer ging verdienen en ineens in aanmerking kwam voor allerlei regelingen. Zo gaat het dus ook...
 • J. Kleijn

  1 maand geleden
  In Zwolle 140% en Deventer 120%.?????
 • D Westerveld

  1 maand geleden
  Enschede, was op 20 juni 2020, onderwerp in het programma Onrecht van BNN Vara. Ook daar worden de zwaksten het hardst aangepakt door regelgeving. Enschede heeft niets geleerd sinds die tijd en voert dus nog steeds een asociaal beleid voor de minima. steekt men liever geld in het betaalde voetbal?
 • G.J. Algra

  1 maand geleden
  Dit geld voor heel veel regelingen die niet meer landelijk worden bepaald maar per Gemeente. Ook allerlei gemeentelijke heffingen ( onroerende zaakbelasting, rioolheffing, hondenbelasting, afvalstoffenheffing, leges etc zijn per Gemeente anders.