Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Ruben Schipper

De bouw van nieuwe kantoren stokt in Twente

ENSCHEDE - De ontwikkeling van nieuwe kantoren in Twente stokt, omdat de prijzen van nieuwbouw te hoog zijn. Realisatie van één vierkante meter kantoorruimte kost tegenwoordig gemiddeld 1500 euro. Afgezet tegen de relatief lage Twentse huurprijzen is dat te duur voor ontwikkelaars om rendement te kunnen maken.

Dat bleek vrijdag in een bijeenkomst rond het tienjarig bestaan van Creatieve Campus (Cee Cee) in de wijk Roombeek. Op de Cee Cee zelf is geen vierkante meter kantoor meer te huur. Er werken nu 1320 mensen, vooral bij bouwers van websites, IT-bedrijven, (online) marketingbureaus en bij reclamebureaus.

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.