De politie kwam vorig jaar massaal in actie bij het oprollen van een radiomast en -installatie in het buitengebied van Neede, op een terrein van Staatsbosbeheer.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie kwam vorig jaar massaal in actie bij het oprollen van een radiomast en -installatie in het buitengebied van Neede, op een terrein van Staatsbosbeheer. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

De comeback van de radiopiraat in Twente: de illegale hobby intrigeert vooral jongelui

De geheime zender wint aan populariteit, zeggen etherpiraten. Masten worden voor drie keer zoveel verkocht als drie jaar geleden, er zijn meer luisteraars en er zijn nauwelijks vrije zendfrequenties. Tot ongenoegen van het Agentschap Telecom (AT). Die ziet dat piraten ver gaan om hun tijdverdrijf te beschermen. „De agressie neemt toe.”

  1. Aantal nieuwe besmettingen in Twente gestegen: 37 positieve coronatests
    kaart

    Aantal nieuwe besmettin­gen in Twente gestegen: 37 positieve corona­tests

    ENSCHEDE - In de regio Twente zijn de afgelopen twee weken 37 mensen positief getest op covid-19. Zo blijkt uit cijfers van het RIVM. In de Achterhoekse gemeentes Aalten en Berkelland zijn in totaal twee mensen positief bevonden, wat het totaal in het verspreidingsgebied van deze krant brengt op 39 nieuwe coronagevallen in de afgelopen twee weken. Dat is hoger dan de cijfers van een week eerder, toen twintig Twentenaren positief werden bevonden.