Het vroegere zeilschip De Tukker begint aan een derde leven als vracht- en passagiersschip op de Noordzee. Jarenlang werd het schip gebruikt door Jarabee uit Hengelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vroegere zeilschip De Tukker begint aan een derde leven als vracht- en passagiersschip op de Noordzee. Jarenlang werd het schip gebruikt door Jarabee uit Hengelo. © De Tukker

Derde leven voor zeilschip De Tukker waar talrijke jongeren op de juiste koers werden geholpen

ENSCHEDE -  Het roemruchte zeilschip De Tukker, dat jarenlang door Jarabee werd gebruikt om ontspoorde jongeren weer op koers te krijgen, begint aan een derde leven. Het bedrijf EcoClipper heeft het schip gekocht en gaat het inzetten voor een zeilende lijndienst, voor vracht en passagiers op de Noordzee. 

  1. Deelscooters straks tussen de trekkers op het platteland? ‘Het is een goede aanvulling op mobiliteit in kleine kernen’
    MET PODCAST

    Deelscoo­ters straks tussen de trekkers op het platteland? ‘Het is een goede aanvulling op mobiliteit in kleine kernen’

    ENSCHEDE - Het straatbeeld in Enschede, Hengelo en Almelo wordt al voor een deel bepaald door deelscooters van Go Sharing en Felyx. Ook het bedrijf Check heeft zich inmiddels in Twente gevestigd. En als het aan de aanbieders ligt wordt het deelvervoer de komende jaren ook in de kleinere steden en dorpen in Twente uitgerold. „We moeten mensen kennis leren maken met deelvervoer.”