Volledig scherm
De laatste handelingen worden verricht aan de Raiffeisenstraat, vrijdagmiddag is de straat weer toegankelijk. © Gemeente Enschede

Deurningerstraat in Enschede vrijdag 'eindelijk' weer open

ENSCHEDE - De Raiffeisenstraat is vanaf vrijdagmiddag weer toegankelijk. Met de herinrichting van deze straat en aangelegen kruisingen is het warmtenet verder uitgerold en zijn de verkeersveiligheid en het straatbeeld verbeterd.

De Raiffeisenstraat heeft een zogeheten groene ovatonde - een gelijkvloerse kruising in de vorm van een ovale rotonde - gekregen. Hierdoor is volgens de gemeente Enschede de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeterd. Het kruispunt Molenstraat-Hengelosestraat wordt daarnaast ontlast, doordat het autoverkeer nu beter over de Raiffeisenstraat kan. En de straat is door de aanleg van asfalt ook stiller geworden voor omwonenden.

F35

Het vrijliggende tweebaans fietspad dat langs de straat ligt, is voor fietsers weer een schakel binnen de fietssnelweg F35 naar Oldenzaal. 

60 bomen 

Het straatbeeld ziet er totaal anders uit, want het gebied heeft er ook zestig bomen bijgekregen. De ovatonde heeft een plantsoen gekregen en er is in het gebied ruimte gemaakt voor wateropvang in wadi’s. 

Kottendijk

De nieuwe Raiffeisenstraat maakt een verbinding met het Cobercoterrein en de Melkhal, die binnenkort tot ontwikkeling worden gebracht. De werkzaamheden aan de Kottendijk zijn naar verwachting ook eind dit jaar afgerond.