Martin Damhuis en Roy van Baal (voorgrond) waren nog vol goede moed toen ze NetzoDruk vorig jaar oktober overnamen.
Volledig scherm
Martin Damhuis en Roy van Baal (voorgrond) waren nog vol goede moed toen ze NetzoDruk vorig jaar oktober overnamen. © Robin Hilberink

Digitale drukkerij NetzoDruk Enschede failliet

ENSCHEDE – Digitale drukkerij NetzoDruk Groep in Enschede is failliet. NetzoDruk heeft vijftien jaar bestaan, maar slaagde er ook na een reorganisatie niet in om op de been te blijven.

Bij het grafische bedrijf in Enschede werken nu nog elf mensen. Recent verdwenen er zeven banen, maar het was al te laat om het bedrijf nog te redden. NetzoDruk was in 2004 de eerste digitale drukkerij in Twente en draaide de eerste jaren dan ook goed, maar kreeg in de loop der jaren veel concurrentie. Ooit waren er nevenvestigingen in Groningen, Zwolle, Apeldoorn en Gorinchem. Op de vestiging Groningen na, die nog niet failliet is, zijn die andere bedrijven in de loop der jaren gefuseerd of verkocht. 

Crediteurenakkoord mislukt

De directie laat in een verklaring weten, dat het bedrijf ‘als gevolg van een mislukte integratie van twee afzonderlijke producties naar één centrale productielocatie en door aanhoudende operationele problemen financieel onder druk is komen te staan.’ En dat een crediteurenakkoord om schuldenlast te verlagen en daarmee de solvabiliteit te herstellen is mislukt. ,,De financiering van het crediteurenakkoord was voorwaardelijk toegezegd door een derde partij’’. Ook een overnamekandidaat kon niet worden gevonden. 

Verkoop

Vorig jaar oktober werd NetzoDruk door de oprichters, de broers Henry en Jeroen Ipskamp, verkocht aan Martin Damhuis en Roy van Baal. Er werkten toen nog 25 mensen. Na drukkerij Verhaag in Oldenzaal, is NetzoDruk binnen korte tijd het tweede grafische bedrijf in Twente dat failliet gaat. Mr. Philippe Schol is benoemd tot curator.