De voormalige kerncentrale van in het Duitse Kalkar, net over de grens bij Nijmegen, is een bekend voorbeeld van een ongewenst gebouw, dat een geslaagde transformatie onderging. Kalkar was vooral ongewenst vanwege de functie. Nu zit er een pretpark.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige kerncentrale van in het Duitse Kalkar, net over de grens bij Nijmegen, is een bekend voorbeeld van een ongewenst gebouw, dat een geslaagde transformatie onderging. Kalkar was vooral ongewenst vanwege de functie. Nu zit er een pretpark. © gpd

Dit is waarom Hennie van der Most zijn miljoenenpark verkocht: ‘Het paste gewoon’

Pretparkondernemer Hennie van der Most uit Gorssel heeft Wunderland Kalkar verkocht. Jan van Eck, eigenaar van Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie, kocht het complex en wil ook evenementen houden over de grens, waar stikstof voor minder problemen zorgt. „Het wordt absoluut geen doorschuifluik.”

12 reacties

 • Paul Eijk

  2 maanden geleden
  In Rotterdam zullen ze wel blij zijn eindelijk gaat het daar afgemaakt worden na jaren en jaren.
 • wj van den van den Belt

  2 maanden geleden
  Wat een gezeur Gewoon slimme zakenman
 • E van Leeuwen

  2 maanden geleden
  Heer van der Most ruikt weer een deal blijkbaar. Doet zich van alles van de hand.. Hoe zit het met zijn betrokkenheid bij Oranje Park alias Piepodorp in oranje? Over de rug van het milieu in ieder geval. En dat al jaren.
 • Erik te Lochem

  2 maanden geleden
  @Evert Koekoek: de heffing is gebruikt om de kosten te dekken die Nederland betaalde om de bouw mogelijk te maken. De heffing heeft het maar een paar jaar volgehouden.
 • Ensar Arı

  2 maanden geleden
  @Erik, dat afval is verwaarloosbaar weinig en zal nog vele generaties lang geen probleem veroorzaken. Tegen die tijd hebben we allang goede alternatieven voor kernenergie.