Volledig scherm
PREMIUM
Herman Finkers en Freek de Jonge. Still uit de documentaire Freek van de uit Oldenzaal afkomstige filmmaker Dennis Alink. © Filmstill uit 'Freek'.

Documentaire over Freek de Jonge eenmalig te zien bij Concordia in Enschede

ENSCHEDE - Op zondag 14 juli is bij Concordia eenmalig de documentaire Freek te zien, over een van Nederlands grootste cabaretiers: Freek de Jonge. Freek leidt de film zelf in, en zal na afloop samen met zijn vrouw Hella vragen uit het publiek beantwoorden.

Freek is de vierde grote productie van de uit Oldenzaal afkomstige filmmaker Dennis Alink (29). Alink is zelf ook aanwezig bij de vertoning. Vier jaar geleden belde hij de cabaretier op met de vraag of De Jonge mee wilde werken aan een documentaire. De jonge filmmaker en de oude cabaretier (75) hadden meteen een klik. Ze voerden talloze gesprekken en Alink kreeg toestemming om de voorbereidingen op een nieuwe voorstelling van heel nabij te volgen. „Door veel bij hem te zijn, heb ik Freek echt leren kennen. Het vertrouwen in elkaar moet er ook zijn om zo’n film te kunnen maken”, zei hij onlangs in een interview in deze krant.