De flat aan de Ahuislanden stond blank. De enorme waterschade werd veroorzaakt door een hennepkweker die er boven woonde.
Volledig scherm
PREMIUM
De flat aan de Ahuislanden stond blank. De enorme waterschade werd veroorzaakt door een hennepkweker die er boven woonde. © Lars Smook

Donaties stromen binnen voor Enschedese Hoda nadat wietplantage van bovenbuurman huis vernielde

ENSCHEDE - Een gigantische lekkage vanuit de flat van een hennepkweker direct boven haar, zette de woning van Hoda Ayyoub Aziz (59) blank. Een groot deel van haar huisraad is vernield. Stadsgenote Jannemiek Musters is een actie begonnen om geld in te zamelen.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.