Onderzoeker Chris Baeumer is al enkele jaren op zoek naar materiaal waarmee het zeldzame Platinum en iridium kan worden vervangen. Nu dus met succes.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeker Chris Baeumer is al enkele jaren op zoek naar materiaal waarmee het zeldzame Platinum en iridium kan worden vervangen. Nu dus met succes. © Frans Nikkels Fotografie

Doorbraak: goedkope en snelle waterstof­pro­duc­tie bij toeval ontdekt in Twente

Wetenschappers van de Universiteit Twente hebben een grote doorbraak bereikt bij de omschakeling naar schone energie. Ze hebben een manier ontwikkeld die het makkelijker en efficiënter maakt om waterstof, waarin energie kan worden opgeslagen, te winnen uit water.

35 reacties

  • Marc van Zijl

    2 maanden geleden
    Top!!! Stap in de goede richting. Ga zo door!!
  • jack luteijn

    2 maanden geleden
    Beste lezers Er zijn zoals we hier lezen weer een hele hoop “betweters” ! Laten we nou eerst maar eens die top Twentse Boys aan het woord. Dus even geduldig stilzitten ! Misschien is het heel erg goed nieuws uit Twente!!!
  • gerrit de Goeij

    2 maanden geleden
    @ Gerhard Knol. Dat accu's niet geschikt zijn voor langdurige opslag is wel duidelijk. Maar waterstof is dat, gezien de enorme verliezen, tussen productie en gebruik, ook niet. We zitten dus in een tussenfase om een duurzame oplossing te vinden.
  • Richard Ferdinand Vries

    2 maanden geleden
    Hopelijk duurt het geen jaren voor deze techniek kan worden toegepast en we het niet gebruik van fossiele brandstoffen snel kunnen terugdringen en uiteindelijk kunnen stoppen.
  • Marinus Visser

    2 maanden geleden
    Goed nieuws! Dit is de toekomst. Toch is mijn grootste favoriete vervoermiddel de echte fiets, zonder batterij natuurlijk. Gewoon met de beentjes. Er zijn al diverse start ups die volledig overdekte en comfortabele driewielers hebben ontworpen. Zonder dure grondstoffen. Vooruit op eigen spierkracht. Geen sportschool meer nodig en plaats voor twee, drie personen. Ook deze zijn nodig bij de transitie, evenals waterstof als energiebron