Volledig scherm
© Wouter Borre DTCT

Draag dit in ieder geval deze Military Boekelo: laarzen

BOEKELO - Over één ding valt er niet te twisten wat de bezoekers zaterdag mee moeten nemen als ze naar Military Boekelo gaan: laarzen.

Leuk hoor, om die hoed weer eens voor de dag te halen. Het hele jaar ligt dat ding ergens achter in de kast, maar op de zaterdag van Military Boekelo schijnt het hoofdeksel helemaal hip te zijn. Althans, dat is wat veel mensen denken. Natuurlijk mag de hond, mits aangelijnd, ook mee. Mits er wel gewandeld gaat worden langs het parcours van de crosscountry. Dat heeft een lengte van zo’n zes kilometer, een heerlijk rondje dus om op een herfstachtige zaterdag in het Teesinkbos af te leggen.

(tekst gaat verder onder foto)

Volledig scherm
Archiefbeeld Military © Lars Smook

Wie denkt dezelfde outfit te kunnen gebruiken van vorig jaar, komt aankomende zaterdag bedrogen uit. Leek het in 2018 wel alsof de zomer was verlengd tot halverwege oktober, ditmaal zijn de weersomstandigheden die beter passen bij de tijd van het jaar. De afgelopen dagen heeft het al flink geregend boven het landgoed onder de rook van de Twentse bierbrouwerij en dat gaat het de komende dagen ook nog doen. Met als gevolg dat de bodem her en der flink drassig is.

Natte cross

Kortom, laarzen aan! Tenminste, als je zaterdag geen natte voeten wilt oplopen. Degene die het strodorp niet uitkomt en van sponsortentje naar winkeltje hopt, die kan dat wel doen op ‘normaal’ schoeisel. Voor de bezoekers van de natte cross zijn laarzen onontbeerlijk. Volgens de weersverwachting gaat het zaterdag ook nog eens regenen, dus een paraplu is eveneens geen overbodige luxe. Met een verwachte temperatuur van rond de 15 graden Celsius kan een warme trui ook geen kwaad. Laagjes is het devies; verschillende lagen kleding over elkaar om je gedurende de hele dag in de cross warm te houden. En voor de mannen zonder haar op hun hoofd: doe een muts op!

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Fiets

De eerste combinatie zaterdag in de cross gaat omstreeks 9.30 uur van start. Veel van de meer dan 60.000 bezoekers komen per auto, die geparkeerd kan worden op het parkeerterrein van Het Rutbeek. Vanaf daar rijden pendelbussen naar de hoofdingang van het evenement. Om ergenis, lange wachtrijen, files en een eventuele vastzittende auto in de modder te voorkomen, is het aan te raden om per fiets te komen. Is de af te leggen afstand niet al te groot, gaat er niets boven het handige gebruik van de fiets: gezond en praktisch.

Volledig scherm
Met een stalen ros ben je in het nadeel in de crosscountry van Military Boekelo. © Ralph Blijlevens
Volledig scherm
De ondergrond van Military Boekelo is hier en daar behoorlijk drassig. © Ralph Blijlevens
Volledig scherm
Ondersteuning bij hindernis 22. © Ralph Blijlevens