Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Drankrijders gepakt bij controles in Oldenzaal en Enschede

OLDENZAAL/ENSCHEDE - Bij alcoholcontroles in Oldenzaal en Enschede zijn zaterdagavond meerdere automobilisten gepakt die met te veel alcohol op achter het stuur zaten. Eén bestuurder had zelfs zoveel gedronken, dat hij direct zijn rijbewijs moest inleveren.

De politie liet zaterdagavond in totaal 658 bestuurders blazen. Zeven van hen hadden te veel gedronken. Eén automobilist maakte het wel heel bont: bij hem wel 1,8 promille gemeten, bijna vier keer zoveel als is toegestaan. De bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren en kan een flinke boete verwachten.

Naast de alcoholcontroles werd er ook op snelheid gemeten. Zeventien bestuurders kregen een bon voor te hard rijden. Zij reden allemaal meer dan 30 kilometer per uur te hard. Eén automobilist scheurde met 103 kilometer per uur door de bebouwde kom.

Ook slingerde de politie acht bestuurders op de bon die hun mobiele telefoon vasthielden tijdens het rijden.

  1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
    PREMIUM
    Column

    Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

    ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.