Volledig scherm
© ANP XTRA

Dronken bestuurder (36) in Porsche opgepakt voor witwassen: zonder geldig rijbewijs en met 16.000 euro op zak

De politie heeft dinsdagavond een 36-jarige inwoner van Goor aangehouden op verdenking van witwassen. De man reed in een Porsche Cayenne op de Van Kollaan, toen de politie hem daar trof. Dat meldt Politie Hof van Twente op Facebook.  

Na controle van het kenteken bleek dat de bestuurder nog boetes open had staan. Daarop is hij aangehouden. Ook bleek dat rond reed met een ongeldig rijbewijs. 

Toen hij de boetes op straat contant af wilde rekenen, bleek hij ook nog eens in het bezit te zijn van veel contant geld. Daarnaast bleek hij ook onder invloed te zijn van alcohol. 

Kortom, reden genoeg voor de politie om hem aan te houden en mee te nemen naar het bureau voor een verklaring. Ademanalyse toonde aan dat de man veel te veel gedronken had. Genoeg om zijn rijbewijs in te vorderen. 

Na overleg met de Officier van Justitie heeft de politie besloten de man aan te houden op verdenking van witwassen. Hij bleek na fouillering meer dan 16.000 euro aan briefgeld bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen tot de man heeft voor de rechtbank heeft aangetoond hoe hij aan dit geld is gekomen. 

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.