Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van de Performance Factory is een trefpunt voor jongeren de stad. Ze zorgen voor overlast. Deze foto is genomen vanaf het parkeerterrein aan de Oldenzaalsestraat. © Reinier van Willigen

Drugsoverlast Enschede verplaatst zich van Wilminkplein naar Performance Factory

ENSCHEDE - Groepen jongeren zorgen dagelijks voor overlast op het terrein van de Performance Factory aan de Oldenzaalsestraat. Eén van die groepen is een deel van de harde kern van drugsdealers en gebruikers die zich eerder op het Wilminkplein ophield. De politie kan nu nog relatief weinig doen.

De zorgorganisatie Aveleijn zit in de maag met de situatie. Groepen jongeren zijn dagelijks te vinden bij de banken op het terras voor het gebouw waar de dagbesteding voor cliënten van Aveleijn is gevestigd. „Vooral met het oog op het gevoel van veiligheid voor onze cliënten is de overlast die veroorzaakt wordt onwenselijk en vervelend”, aldus een woordvoerder. „Het gaat bijvoorbeeld om vernieling van spullen op het terras, viezigheid en rondcrossende scooters.”

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.