Volledig scherm
© thinkstock

Eerste NK Skill Games in Enschede: FIFA spelen, maar dan op écht voetbalveld

ENSCHEDE - Op woensdag 4 september beginnen in Enschede de voorrondes van het allereerste NK Skill Games. Dit voetbalevent voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar dient als opmaat voor de landelijke finale van het NK Skill Games, die in mei 2020 wordt gespeeld op de KNVB-campus in Zeist. De voorronde in Enschede is op Sportcampus Diekman.

Computergames in het algemeen en de voetbalgame FIFA in het bijzonder zijn immens populair bij veel jongeren. De gemeente vindt het echter ook belangrijk dat kinderen voldoende sporten, bewegen en via sociale activiteiten met elkaar in contact komen. De Skill Games brengen beide elementen, de populariteit van voetbalgames én samen bewegen, bij elkaar.

Tot leven wekken

Tijdens de voorrondes van het Nederlands kampioenschap worden de digitale Skill Games uit de populaire voetbalgame FIFA 19 'tot leven gewekt' en op een echt voetbalveld nagedaan. In totaal worden er zes vormen uit het spel FIFA op het voetbalveld nagespeeld.

De twaalf bestpresterende jongens en meisjes krijgen de kans om de gemeente Enschede in het voorjaar te vertegenwoordigen tijdens de finale in Zeist. In totaal is er plaats voor 144 deelnemers.

Deelname is gratis en aanmelden kan via de site

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.