Volledig scherm
© Hessel Bosch

Eindelijk! ‘Groene’ Oldenzaalsestraat in Enschede vanmiddag weer open

ENSCHEDE - De Oldenzaalsestraat in Enschede gaat na een complete metamorfose vanaf vrijdag 17.00 uur weer open voor het doorgaande verkeer. Ruim een jaar is er gewerkt aan de volledige herinrichting van de straat. De belangrijkste klus was het aanleggen van een immense waterberging. 

Het laatste afgesloten stuk weg, bij de spoorwegovergang in de binnenstad, gaat weer open. Dat betekent dat het verkeer na een jaar vol opbrekingen weer kan doorrijden. 

Wateroverlast

De Oldenzaalsestraat en omgeving, die regelmatig onder water stond, is inmiddels bestand tegen hevige regenbuien. De gigantische waterberging en wadi’s langs de weg kunnen 7 miljoen liter water bergen. Deze voorzieningen maken de kans op wateroverlast aanzienlijk kleiner. 

De Oldenzaalsestraat beschikt verder over brede stoepen, verbeterde fietspaden en opvallende stadsinritten. Ook zijn er groenstroken met bomen en beplanting aangelegd. „De straat is beter bestand tegen het klimaat en we versterken de biodiversiteit. Dit maakt het gebied groener, droger en mooier”, zegt een trotse en dankbare wethouder Jurgen van Houdt. 

Puntjes op de i

De komende weken worden de puntjes op de i gezet: in de wadi’s langs de weg komen platen en op de fietspaden wordt een rode coating aangebracht.