Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Eis: taakstraf en rijontzegging voor aanrijding met scooter in Enschede

ENSCHEDE/ALMELO - Een 58-jarige vrouw uit Boekelo hoorde vrijdagochtend een taakstraf van 120 uur tegen zich eisen vanwege een ‘grove verkeersfout’, twee jaar geleden in Enschede. Bij het ongeval raakte de bestuurder van een scooter zwaargewond; hij liep een gecompliceerde beenbreuk op.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat werd maar weer eens duidelijk tijdens de strafzaak tegen Magda L. (58) voor de rechtbank in Almelo. De Boekelose moest zich vrijdag verantwoorden wegens het veroorzaken van een verkeersongeval op de kruising van de Usselerrondweg en de Haaksbergerstraat in Enschede, ruim twee jaar geleden.

Over motorkap

De vrouw zegt dat ze de bestuurder van de scooter niet zag. „Het licht ging op groen en ik reed rustig de kruising op. Het regende heel hard en van de andere kant kwam een vrachtwagen die de bocht aansneed. Ik stond midden op de kruising om af te slaan en kreeg een seintje van de vrachtwagenchauffeur dat ik voor mocht. Op dat moment kwam die scooter vanuit het niets aanrijden en vloog over mijn motorkap.”

De Boekelose neemt het de bestuurder van de scooter kwalijk dat hij met hoge snelheid de als gevaarlijk bekende staande kruising overstak. De scooterrijder vertelde tegen een getuige dat hij met zo’n 40 kilometer per uur over het fietspad de kruising opreed. Volgens advocaat Drosten had de bestuurder van de scooter ook geen zicht op de verkeerssituatie en valt het zijn cliënte niet te verwijten dat ze verrast werd.

Grote verkeersfout

Officier van justitie Agelink vindt dat de Boekelose een grove verkeersfout maakte door geen voorrang te verlenen. Hij neemt het haar kwalijk dat ze de schuld buiten zichzelf neerlegt en eiste een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.