Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Energietransitie: Twente wil 250.000 huizen gaan ombouwen

Gemeenten en de provincie Overijssel zijn volop bezig met het maken van plannen voor de energietransitie. Er staat Twente een omvangrijke ombouwoperatie te wachten.

In allerlei werkgroepen zijn gemeenten, de provincie Overijssel en het Waterschap Vechtstromen bezig met het maken van energieplannen. Gemeenten studeren op zonneparken, windmolens of andere vormen van duurzame energie, die bouwstenen moeten zijn voor de Regionale Energie Strategie (RES) van Twente. Over een half jaar moet er al een concept klaarliggen, waarover de politiek een besluit neemt. Een jaar later volgt een besluit over de definitieve versie.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.